Barion Pixel

Környezettudatos Tűzijáték termékek

 

Bemutatkozik az ÖKO Line
termékcsalád

Tűzijátékok esetében az utóbbi évek egyik legjelentősebb kérdésévé vált a természeti környezet védelme. Több gyártó, így mi, az Absolut Pyro is, kerestük a lehetőségét annak, hogyan tudunk környezetbarát és környezettudatos termékeket gyártani, amellyel csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat. A környezettudatos felhasználók is nyugodt szívvel használják ezeket a tűzijátékokat. Eltüntetjük az effekteket hordozó műanyag kapszulákat, és kizárólag papír alapú kapszulákat alkalmazunk 2020-tól. A látvány marad, a szennyezettség minimalizálódik!  

ÖKO ALAPELVÜNK: NEM HASZNÁLUNK EGYSZER HASZNÁLATOS MŰANYAGOKAT!

A tűzijátékok gyártása eredetileg is a papírszármazékú alapanyagokat részesítette előnyben, így a “zöld termékek” kifejlesztésénél visszanyúltunk a gyökerekhez és a kezdeti technológiákat alapul véve reformáltuk meg a gyártási folyamatokat. Mindez kiegészült a XXI. század biztonságtechnikai elvárásaival, és az így kapott termékek nem csak környezetbarátabbakká váltak, de sok tekintetben trend teremtőek lettek az iparágban.

Alapelvünk:

Ne használjunk egyszer használatos műanyagokat!

Minden olyan műanyag elemet száműztünk új termékeinkből, amelyek elhanyagolhatóak illetve kizárólag a trendibb megjelenést szolgálták. Kifejlesztettük a papír pyro termékeket a rakéták és a tűzijáték telepek esetében. Egészen az elmúlt évig műanyag szalagragasztót használtunk a tűzijáték telep csöveinek összefogásához, de 2020-tól ezeket kiváltjuk pyro papír szalagragasztókkal. Eltüntetjük az effekteket hordozó műanyag kapszulákat, és kizárólag papír alapú kapszulákat alkalmazunk ez évtől. Komoly átgondolások előzték meg a rakéták módosítását. A jövőbeli gyártások során eltűnnek a műanyag rakétafejek, a gyújtózsinórt fedő műanyag kupakok és a lökő töltetek műanyag teste. A rakétáknak új megjelenése lesz. Minden elemük kizárólag papírból készül. A rakéták műanyag csomagolása helyett papír csomagolóanyagot használunk, melyeket a rakéták képeivel színesítünk.

A felhasznált pirotechnikai alapanyagok esetében sokkal tisztább alapanyagokat igyekszünk felhasználni a gyártás során. Például kálium-perklorátot, alumíniumot, ként, kálium-nitrátot, bárium-nitrátot és alumínium-magnézium elegyet. Öko termékeinket, a Magyarországon jelenleg egyedülálló módon, kiszállítással juttatjuk el végfelhasználóinkhoz, a www.pirofutar.hu segítségével, így vásárlóink könnyebben, kényelmesebben juthatnak saját ÖKO termékeikhez. Úgy gondoljuk, ezzel tovább tudjuk növelni meglévő piaci előnyünket, hiszen olyan egyedi, újszerű megoldást hozunk a piacra, amit egyetlen konkurensünk sem kínál.

Nos, bemutattuk néhány elemét annak, hogyan készítünk környezetbarátabb termékeket. És hogy ez valóban működik is? Erről Önök is meggyőződhetnek, hogy igen!